За нас

Атлантик АД е създадена през 1991 г. и специализира в националната и международната търговия на риба и морски продукти.

Основните усилия на фирмата са насочени в следните области:
• Търговия и дистрибуция на едро и дребно;
• Хладилни и офисни площи под наем;
• Замразяване, пакетиране и продажба на едро и дребно;
• Аквакултури - култивиране на черноморски миди;
• Митнически услуги.


Основните търговски партньори на „Атлантик“ АД са фирми от Европа, Северна и Южна Америка, както и Далечния изток. Наши клиенти са фирми от Украйна, Грузия, Молдова, Румъния, Турция, Македония и Сърбия.
През 2015 година фирмата изгради първото рибно тържище FISHLAND в България, предоставящо възможност фирми и риболовци да продават своята продукция през пункт за първа продажба на конкурентни цени и срещу качествена услуга.
Рибно Тържище FISHLAND е изградено в съответствие с изискванията в областта на енергийната ефективност. Налична е инсталация със слънчеви колектори, която кореспондира на капацитета на хладилните складове и производството,  с което компанията засвидетелства ангажимента си към опазването на околната среда.


Търговия и дистрибуция
Ние предлагаме високо качество пресни и замразени риби и морски продукти на едро и дребно и извършваме доставка до обектите на нашите клиенти. Изпълняваме изискванията на клиентите, като сме в състояние да предложим конкурентни цени, отлично качество и голямо разнообразие от замразени и пресни риби и морски продукти.
Нашата запазена марка FISHLAND е ангажимент към устойчивия риболов и проследимост в търговската мрежа.
 

Хладилно съхранение

Рибно тържище FISHLAND предлага площи за съхранение на риба и морски продукти в охладено и замразено състояние. Нашите мултитемпературни складовe отговарят на най-строгите изисквания за работа с широка гама продукти. Съоръжението осигурява общ обем от 11 000 м3. и е на разположение за клиентите да съхраняват пресни и замразени риби и морски продукти.
• Разполагаме с 11 хладилни камери с общ капацитет от 3700 тона;
• Камерите са оборудвани с модерна система за следене на температурата;
• Спазват се всички санитарно-хигиенни изисквания на HACCP.
 

Замразяване
Фирмата предлага услугата замразяване на пресни и охладени риби и морски продукти по избор на клиента.

Опаковка, сортиране, етикетиране
• Опаковане в потребителски и транспортни опаковки на пресни и замразени риби и морски продукти за търговия на дребно и едро.
• Обработка на пресни и замразени продукти, сортиране, калибриране и етикетиране съгласно изискванията на клиента.
 

Аквакултури
• Култивирана Черноморска мида (Mytilus galloprovincialis) е създадена с годишен капацитет от 600 тона. Ефективното културата на миди е допълнително улеснено от новопостроен операции лодката, където дейностите по обработка се извършва на място.
• Нашата оборудване осигурява бърза и ефективна обработка, с цел оптимизиране на качеството на крайния продукт.
• Количества миди са на разположение при поискване от клиентите през по-голямата част от годината.


Митническо агентиране

Митническо оформяне е на разположение при поискване за клиенти. Предлаганата от нас услуга цели по-бързо и безпроблемно оформяне на пратки и товари. Ние оказваме съдействие на нашите клиенти и поемаме пълна отговорност за процеса по оформяне на документацията.