Честит Празник, бургазлии!

Смелчаци ловиха живи шарани с голи ръце в басейн пред Mall Burgas Plaza

 

         Смелчаци ловиха живи шарани с голи ръце в импровизирания басейн пред Mall Burgas Plaza. Шоуто продължи два часа. Всеки участник имаше на разположение 30 секунди, за да покаже ловкост и да осигури вечерята за празника.

Инициативата на радио POWER FM „Хвани шаран, лапни шаран!“ се провежда традиционно на 6-ти декември всяка година и гарантира истинско забавление. Шараните пък са осигурени от рибно тържище Fishland.

Първият участник се оказа доста сръчна дама- Бистра Чаушева. Тя веднага улови шаран от басейна, но после призна, че е работила като продавач в магазин за риба.

Най-атрактивен риболов обаче направи Кънчо Стайков. Стратегически той загря по тениска и къси панталонки, бос пред басейна около 30 минути преди да дойде неговият ред. След това се потопи във водата и без проблем улови шаран, но го предостави на по-възрастна от него жена, която му благодари. Стайков влезе в басейна още два пъти на мястото на други участници и им предостави улова си. А тактиката му да влезе вътре във водата безотказно се увенчаваше с успех.

Имаше и такива, които обикаляха около басейна, натопиха ръце до лакти , но така и не успяха да си уловят рибка. За тях в пълна сила важи поговорката: „Сухи гащи риба не ядат“.

Примерът на Кънчо последва и Стефан Димов, който също влезе в басейна, за да притисне шараните. И така успя да излезе с риба в ръце от водата.

Въпреки хладния вятър и студената вода към края стана доста напечено и горещо заради последните десетина шарана. Те се оказаха най-бързите и хлъзгави екземпляри. Стрелкаха се ту в единия, ту в другия край и така успяха да избягат на неколцина участници, които си тръгнаха с празни ръце. Някои от тях заложиха на гонитбата около басейна, а други направо скочиха вътре.

В крайна сметка всички 50 шарана на рибно тържище Fishland бяха уловени за празничните трапези тази вечер. Рецептите, които споделиха участниците, бяха най-разнообразни: на шайби, цял, пълнен, печен, пържен и т.н.

За тези, които са пропуснали, гответе банските за догодина, пак ще ловим риба с голи ръце!